MYC

Myc var som vanligt suupermyys och som vanligt med blandade resultat. Att åka till myc är precis som att skicka pappa till affären för att köpa lördagsgodis. Man kan aldrig vara säker på vad som kommer erbjudas!

På fredagen körde vi en parksprint i Moraparken och i stadsdelen som ligger precis brevid. Jag var liivrädd och väldigt nervös för om mitt knä skulle hålla och om det gjorde det, skulle jag då äntligen få revanschen från mitt pinsamma resultat på SM? Svaret blev JA! Trots liiiiten knäkänning och några riktiga klantsaker runtefter banan så sprang jag i mål med ett ganska glatt humör. Den största glädjen låg naturligtvis i att knät höll och jag blev nästan tvungen att springa lite till för att verkligen känna att jag kunde springa. Det var även mysigt att träffa alla igen på sprinten och ni gör mig så glad alla vänner<3 Slänger in en bild här på elitlöparen Sara Hale som många känner igen..


(bild av Hanna bayard) -> http://hannabayard.blogg.se/

Långdistansen blev lite dystrare. Knät gjorde ont redan till starten och innan jag hunnit blivit varm började det att regna så sakta men säkert blev jag ordentligt nedkyld. När jag tagit första kontrollen så slog blixten ner inom 1 km ifrån mig och det förenklade mitt beslut om att bryta betydligt. Så jag började att halta hemmåt, huttrande och livrädd var jag för att änuu en blixt skulle komma. Men åskan stog på min sida tack och lov så jag kom hem helskinnad. Sen på kvällen hade vi det mysigt! Jag var med Sofie, Sara och de andra och det var mycket trevligt! Disskusioner om allt mellan himmel och jord man kan inget annat säga än att vi är bäst!

För att inte maten skall kallna så fortsätter jag samanfatta denna lyckade helg vid ett senare tillfälle!

Puss
Jenny

 


Helg älg och mejl

Assåå rimmen var sådär halvbra. Men allt kom idag. Verkligen allt! Först fick jag helg eftersom jag går på falu flum och inte har några lektioner på fredagar. Sen när jag gick hem höll jag på att krocka med en älg, eller inte en riktig. Bara en utklädd.. Och jaa, falubor är konstiga.

Sen när jag kom hem hade mejlboxen typ svämmat över. Både den till FB och till FC(det som falu flum jobbar från). Men nu har jag svarat på allt behövligt och kastat allt som kunde kastas. En skön känsla vill jag lova!

Imorgon ska jag ta mig en sovmorgon. När jag sedan vaknar ska jag ta en mysmorgon med hundpromenad, låångfrukost och slappslapp. Efter det står det hårdplugg på schemat men sen drar jag till Mora. Feett niice. Dock är jag lite orolig för alla, verkligen alla som jag har pratat med ska få bo på tc. Verkligen alla utom vi från kåre. Vi ska liksom bo i bergkarlås precis som förra året alldeles för långt ifrån alla andra. Men än har jag inte gett upp. Jag får fjäska som bara den för någon stackars ledare som kanske kan skjusa hem mig lite senare på kvällen. Man vill ju inte missa allt det roliga!

Något som många orienterare har i sina hem är en kartsamling. Jag hittade min under sängen idag. Kartor är lite som dammråttor. De liksom samlas i alla hörn när det inte fyller någon funktion längre. Men ibland letar man fram dem och granskar dem noga. Jaa inte dammråttorna förstås, nu snackar jag om kartorna. Detta gjorde jag idag. Jag hittade kartor från oringen i udevalla när jag sprang D11. Fatta liten man va! Banorna som kändes som omöjliga att klara av då var så enkla att jag började skratta. Lite läskigt att jag fortfarande minns precis hur jag sprang och vilka bommar jag gjorde även fast det var 6 år sen.

Nää efter detta inlägg vill jag bara säga -ha en trevlig kväll!

xoxo Jenny

Sara din lilla buse..

Fy din busiga flicka! Att du ska vara så olydig.. Jag blev just väldigt besviken på ditt ohyffsade uppträdande.

Eller vänta nu.. nej du var bara väldigt rolig! x) I år så ska jag göra allt som står i min makt för att återuppta team Jenny och vara minst lika framgångsrika! Utan att hyra in killar från linköping ;)



MYC hägrar och trots mitt mörbultade knä har jag inte gett upp. Sprinten är typ det enda jag kan tänka på och jag är såå peppad för revanch! SM är nu ett minne blott. Myc blir galet nice. Med en snabb blick i startlistan var det typ dalafolket och tyrmännskorna. Rätt lokalt men myccket trevligt! Kåre bor tyvärr precis som vanligt helt off. Men jag har ju elias som bor på tc. Kanske kan få tillbringa lite tid där om jag har tur! Och där hade jag kunnat fortsatt och skämtat otroligt mkt.. men det håller jag fö mig själv.

Se ya in MORA!!

/Jenny


MYC

Till helgen blir det MYC och jag vill bara visa de här bilderna för att reta Jenny lite...
HIHI
Sara

Nu är det dags..

Jag vet att jag har varit extremdålig. Men man behöver massa tid för att bearbeta en motgång. Motgång det hade jag defenetivt på SM. Trodde inte man kunde bomma 11 minuter på en sprint. Folk.. jag har lyckats! Mer vill jag inte berätta.. det gör mig fortfarande deppig.

Men annars var karlstad gggrymt! Eller jaa... ett ganska dåligt lopp på lördagen samt att mitt knä svullna upp så jag kunde inte springa på söndagen. Men bortsett från detta var Karlstad ggggrymt! Massa flumm med kåriter, sara och de andra och massa godis! Bättre är det svårt att bli.

Lite orolig är jag över mitt knä. Jag kunde varken springa eller cykla idag så terrängloppet imorgon och 800 metersloppet på lördag är redan borträknat. Har bokat tid hos någon läkare så han får trolla bort det. Jag tänker inte missa MYC för detta!

/Jenny

Sprint-SM i Karlstad

Igår hände det något riktig kul här i Karlstad! SPRINT-SM!!!
Själv satt jag i speakern och kände mig ganska proffsig..
Man var tvungen att vara nästan helt tyst bara, vilket inte jag är sådär himla bra på. Men det gick det med! Det jag var mest orolig för var vart vi skulle sitta:
Tyrare72dpi
(Källa: www.sm2010.nu Fotograf: Christer Höglund)
PÅ den där röda vagnen i bakgrunden satt vi, högt uppe i luften och enda sättet att komma upp var en liten stege, LÄSKIGT!!
Jenny gick det tyvärr inte så stabilt för med det kan hon få berätta om sen...
Kvalet gick bra och sen var det lunch och sen var det på med nylonstrumpbyxorna och skjotan och iväg till sundsvall som Jenny kallade det.
Jag skulle iväg på genrep inför helgens dansuppvisningar. Resen dit och hem är en historia för sig men man kan ju säga att jag var den enda på arenan med rött läppstift och nylonstrumbyxor under arrangörsvästen när jag kom tillbaka...
Sen så flummade jag och Jenny, kul och galet...haha
Sen tog liksom energin slut och vi satte oss på Sofies liggunderlag och tittade på prisutdelnigen. Emil Wingstedt var snällast som tog med sina två små barn upp på prispallen NAAAAW!!
Lång och rolig dag!!
Sara

Helgen

Hahaha den bilden är den mest klockrena jag någonsin tagit alltså!
Sprint-SM på torsdag!
Jag ska sitta i speakern. Men ni behöver inte vara oroliga, jag ska inte prata någonting.
Jag ska sitta och stirra på en dator och räcka upp handen när det händer något intressant. Lite som i skolan...
Är lite nervös för att jag ska tappa fokus så jag har fått stränga order från pappa (HAN ska prata) att inte smsa. hehe
Men jag har ganska jobbiga 4 dagar torsdag-söndag:
Torsdag: Sitta i speakern fm. Genrep em
Fredag: Dansuppvisning
Lördag: Dansuppvisning
Söndag: OL-tävling
Men det ska bli väldigt roliga att träffa Jenny! Var det ett halvår sen sist? Hur som helst är det för lång tid...
Sara

avis

Jag blir så avis! 10mila är det roligaste som finns! Och så får man inte åka på det!!!

Aja.. nästa helg så är det sprintSM och j-cuper i karlstad. Då får man åka till sköna värmland och träffa sara i pauserna på hennes dansuppvisningarna. Dessutom får man träffa alla andra karlstamänniskor som man saknar över vintern. Nu i helgen så är det mot avesta som jag ska åka. Spännande taggande och superroligt! Det ska bli skönt att få tävla i välkänd dalaterräng. Denna helg ska jag inte springa ett steg fortare än vad jag kan orientera om jag så ska gå banan. Inte bomma en meter!

Jag och Elias sover över i Avesta så vi slipper åka emellan. Det är kanske bara 10-12 mil dit men det är ändå skönt att kunna ta sovmorgon på söndag. Denna gång ska även kameran med så ni får se hur en klassisk dalatävling med DD-cup för ungdomarna går till. Sorgligt att man inte längre får springa i DD-cupen men det är så de blir när man är junior. Smällar man får ta helt enkelt.

Såå jag hoppas att alla går superrätt i helgen för det tänker då jag göra!! Ha en trevlig helg alla!:D

/Jenny



randomBild från oringen. Den får tala för sig själv.

10-mila-helgen del 2

Här kommer fortsättningen på min helg i Finspång.

Som sagt kom jag i mål och halva släkten var där. Mamma säger i telefon till mig att jag bara tappade 7 placeringar, själv visste jag knappt i vilken del av resultatlistan mitt lag befann sig.
Stapplar iväg mot INOMHUSduschen (LYYYYYYYX!) på min onda häl/vad (allt nedanför knät gör ont ungefär...)
Allt går bra tills jag ska ta på mig vantarna och gå. Jag hittar bara min ena vante!!!
PANIK! Börjar i min förtvivlan slita upp hela min omsorgsfullt packade väska men nej inget där. Springer ut för att kolla om jag kan ha tappat den när jag tog av mig skorna men NEJ inte där heller!!!
Uppgivet går jag till tältet och sörjer min för evigt förlorade vante.
Men i tältet så ligger mig vante! Mycket lycklig tar jag på mig vanten och inser att jag måste tagit på mig ena vanten och sen bara gått i väg till duschen. Trött eller vad? var så upprörd att till och med bilden jag tog blev suddig...
Sen så gjorde vi mest ingenting till min pappa kom och sa:
-Vad VÄNTAR ni på? Om ni ska se herrstarten borde ni nog sova lite...
Sagt och gjort, vi satte oss på en fullpackad buss. Malin och Sofie var jätteoroliga för att vi skulle köra fel eller inte komma fram eller något sånt. Men Jesper hade koll på allt, han måste varit där i förväg för att rekognoscera (ett nytt ord jag lärt mig *stolt*)
Men vi kom rätt och då tog vi den här vackra bilden (Sofie, slå mig inte för det här...) :
Vad konstig den var i nederkanten...

Mycket flummiga lade vi oss nere i någon slags Underground-cafeteria (coooolt...NOT). Alla blundar och jag somnar till en liten stund (skyller på att jag faktiskt var ganska sjuk) Men vaknar av att alla börjar klaga på hur tråkigt dom har.
Surar lite på dom för jag är jättetrött. hihi
Sen diskuterar jag och boysen (Jesper och Martin) förlossningar medan Sofie och Malin drar i väg och fyller på vattenflaskorna...
Sen så kommer det fler trötta orienterare så jag sjunker ner i någon slags dvala och dom andra sitter och nördar mobilspel.
Upp och på den lika överfulla bussen igen. Jag trillar inte trots att jag stod upp och hade en ENORM väska på ryggen och ett uruselt balanssinne. Man skulle ju tro att dansare har bra balans men icke!
Tittar på herrstarten och visst måste ni erkänna att det är något helt magiskt med det här?
Resten får ni höra en annan gång
Sara

10-mila-helgen

Så nu ska jag försöka sammanfatta hela helgen utan att det blir för tråkigt att läsa... Vart ska jag börja?

Jo, börjar lördagen med att gå upp klockan 5.45, ganska jobbigt när man somnade 23.00 dagen innan... Hursom helst så släpade man ner sig till Sundsta parkeringen och satte sig i bussen
 Lite flumm som vanligt, men sen så blev det tystare och tystare. Den vägen var HEMSK!! Brukar aldrig bli åksjuk, inte ens på den superslingriga vägen till dalarna men den här gång var jag tvungen att sätta mig längst fram.
Lydia och jag satt där och hade det här intelligenta samtalet:

-Ska du spy?
-Njae...
-Om du spyr, spyr jag!
-Spyr du så gör jag också det!
-Här ta en påse.
-Ta en påse du med...

Men ingen spydde, tack och lov!

 Suddig bild från ett blåsigt TC
Alla tyr-ungdommar var mycket duktiga och reste 3 tält tillsammans med ledarna bara för att några minuter senare mötas av den här synen:
 Nerblåst....

Sen så började vi boxas istället. Jag blev fälld. Sen försökte jag och Sofie fälla Jesper men vi var inte så timade... Försökte hoppa upp på han men trillade bara ner och sen skulle vi vira in honom i tältsnören men det fattade inte jag så jag började knuffa på hans ben när Sofie hade räknat till tre och började springa runt honom som en vild indian...

 Sen så tittade vi på starten istället och skrek på alla vi kände och några till. Nu började jag bli nervös, för när man varit sjuk i en vecka och fortafarande inte är helt hundra så vet man att man inte spring särskilt fort, mer i snigeltakt faktiskt.
Men det vara bara att börja värma upp och se hur det kändes.

När jag väl fått kartan i handen så släpper allt. Så jag tryckte på rejält upp mot startpunkten och känner att det här, det kommer gå fint. Tar två placeringar innan jag har hunnit till den lilla skärmen som markerar startpunkten. När jag kommer dit och det börjar lite uppåt så känner jag att oj, det här går inte.
Så det är bara att sakta ner. Under resten av banan så håller jag ungerfär samma takt som några 11åriga killar, mest tack vare att dom måste stanna var tredje meter ungefär för att läsa kartan...

Kommer i mål och när jag kommer ner från den där bro-grejen så möta jag av min lagledare, pappa, farmor, farfar, faster, kusin, farbror och mamma i telefon.
Ehm hallå har vi släktträff nu eller vad händer...?


Mer kommer senare..

Sara


10-mila

I helgen sprangs det 10mila. Som jag sagt var jag inte helt frisk och det märktes. 11åriga killar höll ungerfär samma takt som mig på en violett bana. Kan inte påstå att det kändes så himla bra...
Inomhusdusch var riktigt bra asså, tummen upp för det..
Starten
Efter 17.00 sådär började det roliga
Men jag är fortfarande alldeles för trött för att skriva om det. Ni får hålla er till tåls en dag till

Sara

RSS 2.0