taggar vi eller taggar vi!

Har just käkat efter ett långt intervallpass. Nu är kroppen så där härligt trött, ni känner bergis igen känslan och man verkligen känner hur nöjd både kroppen och huvudet är. Upladdningen inför vårens roligaste natt är i full gång, eller ja, jag ska inte springa under natten förstås.. men nog ska jag följa alla mina kära vänner som en hök! Själv ska jag springa samma sträcka som sara. Underbart skönt att få den tycker jag, en rak sträcka är ju ungefär som när man sprang mindre kavlar när man var liten. Mycket roliga minnen! Den här sträckan ska jag göra riktigt bra, var rätt längesen som jag var riktigt nöjd med en stafett-sträcka. Därför ska denna gå kanon!
I morse talade jag med min likegenskapade(vilket ord) vän Sofie.. lyckan var gjord när även hon bestämde sig för att vara kvar under natten på lördag. Det gjorde att jag gick omkring och log litegrann hela dagen. Ska bli så underbart att träffa alla igen! Oturligt nog kommer elin inte hinna hem vilket innebär att jag kommer få det svårt att ha en bra kamera med mig.. ska försöka lösa det för att kunna att föreviga 10mila 2011! Imorgon ska det bli lite shopping blandat med en bra teknikträning här på hemmaplan. Snart är det dags, och gu vad vi längtar!
Vi ses och hörs..
Jenny

10mila

Jippie jippie, jag får springa 10mila!!
Tredje sträckan.
4 km rakt sa pappa, det låter bra tycker jag!
Vi syns där!
Sara

Påskhelgen

Under påsk har jag, en hel del värmlänningar och en drös med norrmän sprungit  Tour de Värmland.
Sprang sprinten först och man kan väl säga att vara sjuk i två veckor och sedan springa sprint är inget jag rekomenderar...
Förr-förra årets upplopp på sprinten
Sen arrangerade Tyr tävling och då satt jag och Sofie i speakern och hjälpte pappa att prata, eller i alla fall hålla koll på vad han skulle prata om...
Sen var det jaktstart sista dagen och eftersom jag knappt sprungit eller samlat in poäng gick jag ut sist, passar mig bra, ingen stress över att bli i kappsprungen.
Springer iväg och till ettan går de fint men sen när jag är på väg till tvåan. då händer det, jag springer rakt in i en gran utan att hinna blunda eller värja mig så jag får dom taggiga barren rakt i ögat.
Jag trillar omkull och ligger där ett tag och tycker synd om mitt onda öga, sen springer jag vidare, blundande på ena ögat. Efter det får jag inget som helst flyt i orienteringen men jag tar mig i mål i alla fall.
I dag är mitt stackars öga ännu värre och tanten på 1 177 tyckte att jag skulle fixa tid på vårdcentralen så nu sitter jag med solglasögon inomhus och väntar på att deras telefontid ska börja och fasar över om jag kommer få springa 10mila med ögonlapp som en pirat?
Sara just nu, fast utan leendet...

Sara på 10mila??
Nej nu överdriver jag, troligvis gör dom ingenting och i värsta fall får jag en salva...
Sara

Tour de Värmland

Sitter och skriver ut PM och startlistor inför helgens tävlingar.
Tydligen ska jag bara springa första och sista etappen, där ser man vad liten koll man har på livet...
Hoppas ni har bättre ordning på tillvaron och att ni, liksom jag får en supertrevlig påsk med orientering, vänner och massa massa påskägg!
Sara

FRÄÄÄÄÄNT!!

HÅLL MUSPEKAREN ÖVER NÅGON TEXT I MENYN  (om du har google chrome) OCH SE VAD SOM HÄNDER!!!
ÄLSKAR ATT JAG HAR NÖRDIGA OCH SUUUUPERSNÄLLA KILLAR I MIN KLASS SOM HJÄLPER MIG MED SAKER!!
Sara

Påsk

Snart är det påsk och jag hoppas att många många kommer till värmland för att springa tour de värmland, för det kommer nog bli superroligt!
Jag ska springa några av tävlingarna, minns inte ens vilka..
Har ingen koll på livet i största allmänhet, men ja e int bitter...
Är väldigt glad idag, det känns som det är en bra dag och som det kommer bli en bra påsk!
en fin vårblomma
Sara

l.y.c.k.a

Hej allihopa. Sitter på soldäck i kårtäkt och njuter utav 23 grader i solen. Skrattar lite åt att elin och resten av mina friidrottskompisar står på arlanda och väntar på att få flyga till ett i nuläget 15gradit kroatien. Hoppas detta väder håller i sig de närmaste veckorna så att jag inte ser ut som ett spöke när de kommer tillbaka..

I förmiddags var jag ute och körde ett teknikpass med min tränare Lars. Det är lite intressant med honom, alla som har försökt att träna mig till en bomfriare orienterare har alltid sagt åt mig att springa lugnare och anpassa farten efter tekniksvårigheten på banan. Men lars, han tycker att jag ska öka farten och orientera på ett enklare sätt. Det gör att jag hela tiden kan fokusera på något som är störtkul, löpningen..

Lite fler teknikpass så kanske min form kommer och då ökar chansen att jag kommer tycka det är mycket roligare!

Satt just och kollade lite resultat från nattSM. Blandade framgångar för mina kamrater, extremt imponerad över My Westlunds fjärdeplats, Frida Sandbergs seger och lite annat. Undra dock vad elias höll på med, en halvtimme efter är han nog inte speciellt nöjd med.

Ska nu lämna solen och gå in för att göra i ordning mig för kvällen. Ska fira en kompis som heter Alex och som har 18årsfest. Hoppas på ett galet drag och en störtrolig kväll!

Jenny


Promenad

Var ute och gick i skogen i går...
När solen skiner ner på en mjuk matta av mossa under höga tallar kan man inte bli annat än kär.
För det är väl det den här sporten handlar om i grund och botten?
Kärleken till skogen?
Sara

tur

Att det bara är vi och inte bloggen som gör lite uppehåll sara. Livet är så otroligt mycket mer än bara orientering, även om våran lilla bubbla ibland är så stängd att det är svårt att märka den. Men våra dippar kommer nog bara leda till massa positivt. Jag tror att vi kommer komma tillbaka starkare och bättre än någonsin!

Jag taggar lite lugn kväll här hemma. Har suttit och räknat massa matte hela dagen och jag är helt slutkörd i huvudet. Matte C kan för mig jämföras med en nattorientering i stockholm. Upp och ner och upp och ner och så ibland ramlar man ner i alldeles svarta hål. Men som tur är har jag snälla nvtrean max på min skola som kan hjälpa mig upp hur hålen. Vad skulle man göra utan vänner?

Jenny


Tävlingsuppehåll 2

Jenny, jag tycker att det är bra att du känner av vad du själv vill, det är viktigtast!
Själv kommer jag inte heller tävla så mycket fram till 5-dagars.
Jag kommer vara med på de större tävlingarna så klart och en del av dom "mindre" men just nu så känner jag att orken och lusten att lägga ner så stor del av min lediga tid på tävling finns, cancer i familjen får en att tänka om...
Men efter sommaren så planerar jag att vara med som vanligt igen :D
Ha det bra!
Sara

Drömmar

Drömde att jag var ensam banläggare till en tävling i sommar som skulle äga rum på ett område där det aldrig ritats någon karta förut.
Men nu skulle det ritas en karta och jag tittade på den och insåg att fan det här går inte, det enda som fanns på kartan var blå och brun text som talade om vad som skulle finnas där.
Blev superstressad och hela drömmen slutade med att jag och en massa dagisbarn fick måla hela skogen med fötterna...
Sara

tävlingsuppehåll

Jag har bestämt mig för att göra ett tävlingsuppehåll. Varför? Extremt många anledningar och den viktigaste är att jag behöver enbart träning just nu. Och bara fokusera på det, inte åka ut på tävlingar varje helg. Fram till 10mila ska jag rikta in mig på träningen, inge sm inge j-cup. Bara massa träning med min tränare och med mig själv. Känns riktigt skönt att ha bestämt mig och nu gäller det bara att verkligen ta i på alla mina pass och få ut allt det som jag kan lära mig. Det blir nog fint. Nu ska vi varva ner lite..

j.e


Glad, glad, glad

Måste bara säga att era kommentarer gör mig lycklig!
Vilken tur att det inte bara är jag som dummar mig ibland bland gran och tall.
Sara

Sjuk

Nu har jag varit frisk sen nyår och då tyckte någon där uppe att nu får det vara slut med det roliga så nu är jag sjuk...
Men jag är på bättringsvägen så jag hoppas på premiär i Karlskoga-skogarna till helgen..
Oj försök säga det snabbt fem gånger i rad,
Karlskoga-skogarna,
Karlskoga-skogarna,
Karlskoga-skogarna,
Karlskoga-skogarna,
Karlskoga-skogarna,
Nu kollar dom konstigt på mig i klassrummet...
Ha en bra dag!
glad tjej på rikslägret
Sara

Jenny

Och du Jenny, jag vill verkligen till 10-mila så om jag inte blir utagen ska jag anmäla mig som superexalterad ungdomsledare och hoppas på det bästa!
Sara

Dumma saker jag gjort i skogen

Mitt förra sånt här inlägg var ju lite mer dumma saker jag gjort PÅ VÄG TILL skogen så här kommer lite dumheter som ägt rum I skogen
  • Passat kartan 45 grader fel och därför börjat 5-dagars med att bomma 3 kontroller på rad...
  • Blivit ikappsprungen med 20 minuter till andra kontrollen på skol-sm pga att jag tycke det var en super-intelligent idé att hänga en H18 kille....
  • På samma bana möter jag en kompis, vi konstaterar att vi ska ha samma nästa kontroll, hon går åt ett håll, jag åt ett annat och hamnar i en mosse typ 700 meter åt fel håll...
  • Argt skrikit åt två H10 killar på Daladubbeln att dom är vid hörnet på det förbjudna området och sprungit vidare varpå Sofie fick stanna och hjälpa dom stackar killarna och sen kuta ikapp mig, hehe jag bli inte så trevlig när jag är hungrig och trött..
Sara

ett lugnande

Sara, du är inte dum. Orientering gör oss glada. Faktum är att det just nu till och med gör mig glad. Insåg igår att man inte kan ha dåligt självförtroende om man tävlar i orientering, för då går det liksom inge bra. Jag är hundra procent säker på att om man släpper alla dåliga lopp, alla extremt stora bommar man gjort och alla saker som får en att tänka på dåliga minnen, blir orienteringen mycket roligare och chansen galet mycket större att inte bomma. Därför lovar jag nu att glömma kontroll 3, från sprintSM-kvalet i Karlstad och kontroll 8 ifrån StafettSM i Umeå. Imorgon åker jag till ett 10mila läger i stockholm, för att vässa formen, börja älska den här idrotten igen och bara längta efter att jag får träffa alla ni kära orienterare igen.
Sara, bara så du vet så kommer ditt stöd på 10mila betyda ALLT! Vi vill ha dig där<3

/jjennyy


Underbart

Tisdag
Regnet sirlar ner
Snön ligger förtfarande djup på sina ställen
4,2 kilometer orientering framför mig
En timme senare kommer jag tillbaka
Mycket lycklig
Är jag dum?
Sara

Dumma saker jag gjort i skogen

  • Tagit fel karta vid starten men ändå lyckas hitta mina 3 första konrtoller trots att dom inte var utmärkta på den kartan som jag hade i handen.
  • Trött, trött, trött tog jag på mig tightsen bak och fram på årets 25manna, vilket jag inte märkte förens jag stod i växlingsfållan och det var för sent för att göra något åt saken.
  • Varit 20 minuter tidig till start och ändå lyckas missa min gå-fram-tid
Sara

Statistik

Ahh elva människor läste denna blogg den 3e april, FRÄNT!

hon leeeever

Både efter min galet dåliga bloggande och orienteringspremiären. Har ju då kommit hem efter att ha spenderat helgen hos mormor och morfar nere i västmanland. Det var underbart att åka dit och mötas av härlig vår. Man blir så lycklig av tranor, snödroppar och blåsippor!

Gårdagens lopp var väll en exakt kopia utav alla höstens. Extremt tråkiga bommar på sådär 2-3 minuter och därimellan gick det riktigt bra! På slutet av banan fick jag faktist ett flyt som jag saknat superlänge, och kanske kanske kunde jag erkänna att just den biten av banan var lite rolig. Den största bommen jag gjorde var dock helt galen, det var grönrastat och massa snö! Jenny ville bara tillbaka till en varm friidrottshall med spikskorna på fötterna.

Idag var humöret lite bättre, trots att min mage gjorde superont på väg till start. Men det var 7-8 grader varmare än igår och bara det lyfte humöret enormt! Självklart var ju mina dubbla lager underställ fortfarande på, men lite vårkänsla fick man allt när inga handskar behövdes. Jag var fruktansvärt vimsig, glömde vilken klass jag sprang, då D21 inte är min vanliga klass, gick jag in i fel fålla, kom på när det var 50 sekunder kvar att jag glömt tömma och checka, och var därför 10 selunder sen ut från starten! Suuuperstressad som jag blev bommade jag första kontrollen med 2.30 minut. Insåg efteråt att min första kontroll var exakt samma där jag bommade som mest igår. Pinsamt dåligt! Aja, efter den katastrofstarten gick det så mycket bättre!! Var lite försiktig på några ställen men fick verkligen in det efterlängtade flytet. Var väll 10 minuter efter i mål, men kom igen! Lena Eliasson slår man faktist inte hur lätt som helst, och placeringen idag spelade ingen roll. Jag var bara så överlycklig för flytet och känslan.

Nu taggar jag för nästa helgs 10mila läger, och sara, jag kommer helt klart behöva allt ditt stöd under 10mila! Och det vet jag att det finns fler som behöver flicka lilla!!

Nu väntar en bastu och lite fix inför veckan..

/Jenny :)


Fredag

Sitter i skolan efter att ha varit på Universitetet hela dagen och lyssnat på varför jag ska jobba inom IT, mycket intressant.
Hoppas ni får en bra helg.
Jag ska shoppa med OL-kompisen Sofie idag och sen så kommer min pojkvän på lördag och han har äntligen lovat att han ska träna med mig. Utomhus.
Undrar vem som kommer bli ifrånsprungen...?
Sara

RSS 2.0